Dierhygiëne

Dierhygiëne

Lhoist producten op basis van kalksteen en gebluste kalk worden veelvuldig gebruikt in hygiënische toepassingen voor dieren, omdat boeren en consumenten steeds vaker voor natuurlijke, milieuvriendelijke oplossingen kiezen. Onze producten worden ook opgenomen in sommige formules van grit voor huisdieren.

Saniblanc® is het wereldwijde merk van Lhoist voor dierhygiëneproducten en verwante diensten.

Huisdierengrit

Zorgvuldig gemalen en gezeefde korrel kalksteen zijn een ingrediënt in enkele formuleringen van huisdierengrit als component om de pH en om geuren te neutraliseren. Kalk is ook een van de onbewerkte basismaterialen die worden gebruikt voor de productie van synthetisch grit voor dieren, dat hoofdzakelijk is samengesteld uit calciumhydrosilicaten.

Veeverzorging

Saniblanc® is een natuurlijk product dat word geproduceerd op basis van kalksteen en/of dolomiet. Het is beschikbaar als een fijn poeder, in korrelvorm of gemengd met water als kalkmelk. Saniblanc® beschermt de gezondheid van vee op een aantal manieren.

Saniblanc®:

  • beschermt vee en pluimvee tegen infecties en ziektes door bacteriën, virussen en parasieten, en met name ziekten van de hoeven
  • verlaagt het aantal fecale bacteriën in een afvoersysteem voor vloeibare mest
  • is erkend als een effectieve bestrijder van veterinaire pathogenen door de verhoging van de pH-waarde
  • vermindert en vernietigt pathogenen op een natuurlijke manier om de hygiëne in stallen te verbeteren
  • heeft geen toxisch effect op warmbloedige dieren
  • laat vloeibare mest beter stromen en beperkt de vorming van oppervlakteschuim; het calcium of magnesium kan over velden verspreid worden voor de voeding van planten
  • is zeer zuinig in gebruik

Saniblanc® is goedgekeurd voor de behandeling van pluimveeziekten en vogelgriep (H5N1) o.a. in het Verenigd Koninkrijk. Recent wetenschappelijk onderzoek aan het Institut Pasteur (Lille, Frankrijk) toont aan dat kalk het vogelgriepvirus bij 4 graden Celsius binnen 5 minuten inactief maakt.