Kalk en mineralen in uw dagelijks leven

Denk aan een gewone dag in uw leven. Als u wakker wordt, kijkt u uit het raam om te zien hoe het weer is. U neemt een douche en poetst uw tanden. Terwijl u een hardgekookt ei eet bij het ontbijt en een kopje koffie drinkt, bekijkt u het laatste nieuws in de krant of online op uw tablet. Uw koffie kan wel wat suiker gebruiken. Schoenen aan, u pakt uw jas om naar het werk te gaan. Voordat u het huis verlaat, herinnert u zich dat het afval vandaag opgehaald wordt en zet u het afval buiten.

Terwijl u in uw auto stapt, ziet u dat uw buurman zijn garagedeur in een andere kleur geverfd heeft en dat uw straat opnieuw geasfalteerd is.

Weet u dat u kalk, klei of aanverwante producten tegenkomt bij bijna alles wat u dagelijks doet?

Kalk, dolomiet en mineralen worden gebruikt om het glas te maken waar u doorheen kijkt, om kraanwater te zuiveren, bij de productie van suiker en om de kippen te voeden die de eieren leggen die u eet. Het zit ook in het papier waarvan u leest, in het behandelen van het rookgas dat vrijkomt bij afvalbeheerprocessen, bij de productie van metaal, glas en ander materiaal dat gebruikt wordt om uw auto van de maken, in het asfalt dat gebruikt wordt om de weg aan te leggen waar u op rijdt en zelfs om het leer te maken voor uw schoenen. 

Onze producten worden in zeer veel toepassingen en producten gebruikt, die u dagelijks ziet, aanraakt, gebruikt en waarop u vertrouwt.

Waarin kunt u kalk of andere mineralen vinden?

Klik op de foto's om te ontdekken waar u onze producten kunt vinden.

Badkamer

Wand- en vloertegels

Kraanwater

Tandpasta

Ruiten

Serviesgoed

Suiker

Eieren

Kranten

Verf

Tablet

Schoenen

Afval

Auto's

Wegen