Beginnen: de sollicitatie procedure

Combineer jouw passie voor uitmuntendheid en innovatie met onze langetermijnvisie. Onze investering in de ontwikkeling van onze mensen leidt tot wederzijdse voordelen en duurzame groei van het bedrijf en onze medewerkers. Met Lhoist staat je carrière op een stevige fundering. Lhoist gelooft in het werven van potentie, niet perfectie. Hieronder volgt een overzicht van de sollicitatieprocedure.

CV INDIENEN

Denk na over de functie waarop je solliciteert en voeg alle relevante vaardigheden, ervaring,

opleiding en kwalificaties toe.

ONLINE ASSESSMENT

Afhankelijk van het lokale proces kan je gevraagd worden een online assessment uit te voeren, om ons een beter beeld te geven hoe je in onze cultuur zou passen en binnen een specifieke rol zou kunnen bijdragen.

INTERVIEW MET HR EN MANAGEMENT

Dit kan via een telefonisch interview of face-to-face gesprek. De eerste indruk telt. Als het een face-to-face gesprek is, draag dan nette kleding, wees punctueel en neem je CV en brief mee zodat je die tijdens het gesprek zonodig kunt raadplegen. In geval van een telefonisch interview, zoek een rustige plek om te spreken en spreek duidelijk. Zorg in ieder geval dat je goede voorbeelden van relevante ervaring paraat hebt en dat je antwoord kunt geven op de vraag waarom wij jou in dienst zouden moeten nemen.

De dialoog is altijd tweerichtingsverkeer. Je moet ook jezelf afvragen of wij bij jou passen.

ACHTERGROND EN MEDISCHE CONTROLES

Afhankelijk van de lokale gebruiken kunnen wij een aantal controles uitvoeren voordat we na een positief sollicitatiegesprek een concrete aanbod doen.

AANBOD INDIENEN EN ACCEPTEREN

Welkom bij Lhoist!